Kategorier
Huset

Kamin till hallen

Efter att ha rivit bort en massa lager med trätex-skivor i hallen så fick vi fram den gamla murstocken och i hörnet fanns det en stenplatta på golvet. En perfekt plats för en gjutjärnskamin. Jag har letat som en galning på Blocket under hösten och vintern och har även surfat och ringt runt till olika kaminförsäljare i landet. Dock har vi inte hittat någon kamin som vi har tyckt om som har uppfyllt de kriterier vi hade. Den skulle inte se för ny ut, den fick inte vara för stor pga av utrymmet och den skulle ha en glasskiva så man kunde se elden. Innan nyår hittade jag en kamin från danska företaget Morsö som vi tyckte om, men pga fokus på annan renovering och trista offerter från kaminföretagen har projektet legat lite på is.

Igår tog jag tag i det hela igen och hittade nu en modell från Morsö som hette 1410 och som såg superfin ut. Efter mer googlande och runtringade hittade jag ett företag i Gustavsberg som hade en kvar på lager. Dock visade det sig att den gamla 1410 numer heter 1412 och att den gamla inte går att få tag på. Så efter vi kikat på den och kompromissat lite med viljan att få en kamin innan snön försvinner och hur svårt det antagligen kommer vara att få tag på en gammal 1410 så blev det ett köp.

Så här ser den nya kaminen ut och på tisdag nästa vecka kommer ett nytt kaminföretag och lämnar offert på installation och tätning av rökkanaler. Så snart har vi det förhoppningsvis ännu mysigare hemma.

Vår nya kamin

Vår nya kamin