Kategorier
Olle

De första sakerna till “Olle”

Efter att ha kollat runt lite på barnvagnar så insåg vi rätt snabbt att två av de viktigaste kriterierna var att den skulle gå in i vår sedan-baklucka samt att den skulle ha fyra rejäla och lika stora hjul. Såna där fula och tämligen ostyrbara vagnar med två små fladdrande framhjul var inget för oss, det visste vi. Vår vagn måste gå att köra i skog och mark utan att fastna eller vara jobbig.

Vi hamnade ganska snabbt i valet mellan Brio och Kronan. Kronan hade den nackdelen att man var tvungen att ta bort alla fyra hjulen för att få in vagnen i bakluckan. Brion klarade sig med två borttagna hjul.

I dag slog vi i alla fall till och beställde en Brio-vagn. Det är en jäkla djungel med alla modellnamn och tillbehör (varför byta modellnamn bara för att markera en annan färg på tyget?) men det blev en Brio Happy Mixed med mjuklift. Sittdelen är i brunt som på bilden nedan och om man stoppar in mjukliften så ser det ut som på den röda bilden. Mjukliften valde vi svart färg på. Chassit blev grått och hjulen blev de lättare EVA-hjulen (som på röda bilden) som är helgjutna och därmed inte riskerar punka.

Vi fortsatte på Brio-spåret och beställde en bilstol av modellen Primo. Den var liten och smidig som ni kan se på bilden. Det som inte är med på bilden är den bas som man monterar i bilen. Med den så kan man enkelt snäppa fast bilstolen och slipper dra runt bältet varje gång.

brio-kit.jpg

Ikea köpte vi en enkel spjälsäng som hette Gulliver.

gulliver.png