Näsby slott

by henrik on 2011-06-30

in Slott

Näsby slott ligger fint vid vattnet, men hela området runt slottet har ”avslottifierats”. Ingen fin park, inga fina gångvägar och ingen trädgård. Istället asfalt och fula gräsmattor. Ser på Näsby slotts hemsida att det tydligen finns en trädgård på baksidan, men den missade jag. Slottet fungerar i dag som konferensanläggning.

Näsby slott

Fler bilder på Flickr.

  • http://twitter.com/danielerikskold Daniel Sköld

    Parken på ”baksidan” är verkligen fin med en trevlig fontän och helt adekvat grönska. Synd att ni missade den. Men militäranläggningen nästgårds samt den relativt nybyggda (50 tal?!) flygeln tar udden av slottet lite.

    Perfekt dock som konferensanläggning och för att hålla inspirerande säljträffar. I slottet finns en del bilder på inredningen som fanns i slottet då Carl Robert Lamm fortfarande ägde det. Till stor del utgjordes inredningen av Lamms privata konstsamling. Hans änka fick dock avyttra det mesta av konsten för att hålla sig ekonomiskt flytande efter hans död och så småningom såldes slottet vidare. Idag finns det dock fortfarande statyer av Carl Milles samt takmålningar målade av bland andra Anders Zorn bevarade. Näsby slott drivs av Fazer Amica koncernen som dessutom driver Hässelby slott, Rosersbergs Slott och Ulfsunda Slott. Samtliga slott är värda ett besök, speciellt Ulfsunda slott som har en fantastisk restaurang!

  • http://henrik.net Henrik Ismarker

    Tack Daniel för all info! Ulfsunda har vi inte hunnit besöka ännu, men det kommer :)

Previous post:

Next post: